יש כל מיני שיטות, נסו להסתמך על המידע כי רפואת השיניים כיום מתקדמת מאוד, מאמצת טכנולוגיות חדישות ומכשירים בטוחים לשימוש. טיפולים רבים מתבצעים תחת הרדמה ולא כואבים. כאן באתר שלנו אנחנו משתדלים להסביר על כל טיפול וטיפול, ידע זה כוח, למדו על הטיפול שאתם עומדים לעבור וכך תוכלו לדעת למה לצפות במהלך הטיפול, וחשוב יותר – לאיזו תוצאה משופרת אחריו.
גישה וטכנולוגיה:
לאורך השנים, בעקבות שיפור משמעותי הן בטכנולוגיה והן בגישה – חל שינוי משמעותי בטיפולי השיניים, המשפר את תוצאת הטיפול לאורך שנים ומיטיב עבור המטופלים את חווית הביקור במרפאה.
חומר טוב:
התקדמות גדולה נוספת היא באיכות החומרים המשמשים את רופאי השיניים וכחלק מכך בחומרי האלחוש העומדים לרשותם. במטופלים עם סף חרדה נמוך ניתן לטפל כיום בעזרת גז צחוק, זריקות אלחוש וספריי מאלחש או משחה החוסכים את כאב הדקירה. גם המכשור מתקדם יותר. חלק מהמכשור נעים יותר לעין והרעש שמשמיעות המקדחות פחות מאיים.
בעזרת הדמיון:
במקרים מיוחדים של פחד שלא ניתן להתגבר עליו, אפשר להיעזר באמצעים טיפוליים נוספים: טיפול פסיכולוגי, עמעום תחושות הפחד על-ידי חשיפה הדרגתית, שיטות כמו היפנוזה או דמיון מודרך ולפעמים גם טיפול תרופתי.
מרפאות ציבוריות נעימות:
קופות החולים פרשו בשנים האחרונות חסות על מרפאות השיניים, התוצאה היא שכיום יש מרפאות שיניים רבות פרושות בכל רחבי הארץ, והן חלק בלתי נפרד מהרפואה הציבורית. מתוך הבנה כי ביקור אצל רופא שיניים עלול להיות מפחיד או מרתיע, מרפאות השיניים החדישות מעוצבות באופן ידידותי ומזמין ומעניקות חוויה נעימה למבקרים ולמטופלים. יש בהן אזורי המתנה נוחים ומרגיעים, תמונות, פינת קפה, מוסיקה, מסך טלוויזיה. לעתים מותקנים מסכי טלוויזיה אף בחדר הטיפול עצמו, על הקיר ואפילו בתקרה, מעל ראשו של המטופל.
הגישה מתחילה בלימוד:
בבתי הספר לרפואת שיניים ניתן כיום דגש מיוחד ללימוד יחסי הגומלין שבין רופא השיניים למטופל. הגישה הרווחת היום במרפאות היא לתת למטופל תחושת שליטה על הדברים. איך עושים את זה? פשוט מסבירים את התהליך הרפואי שהמטופל עתיד לעבור; נותנים אפשרות לשאול שאלות; שיתוף בתכנית הטיפול – כל אלה תורמים להרגעת המצב. רופאי שיניים רבים מקפידים לייצר שיתוף פעולה ושיח נעים עם המטופלים, עוד לפני שהטיפול מתחיל, כך ששני הצדדים ניגשים לטיפול מתוך אמון הדדי כשהם רגועים ונינוחים.
רפואה מונעת:
כמו בשאר תחומי הרפואה, גם במרפאות השיניים מדברים כיום על תכניות מניעה, טיפול מתחזק ושוטף והגעה למרפאה באופן תדיר כדי לשמור על בריאות טובה של הפה לאורך שנים. בבתי הספר ובגנים מקיימים הדרכות לצחצוח נכון, שימוש במברשת מתאימה, חוט דנטלי (או אמצעי עזר אחר לניקוי בין השיניים) ולשמירה על היגיינת הפה. הורים רבים לומדים כיצד לסייע לילדים לשמור על פיהם, לומדים לאזן את התזונה ולהפיג את הפחדים בקרב ילדיהם מביקור במרפאה.

אסור לנו להגיע למצב שבו שפחד יגרום לנו להימנע מטיפול. חיידקים מחלל הפה עלולים לגרום לדלקות וזיהומים ברחבי הגוף ובאזור הלב, להביא לחום ולהרגשה ירודה, לגרור לידות מוקדמות אצל נשים בהריון, ליצור בעיה באכילה, בדיבור.
הזנחת הטיפול בשיניים ובחניכיים יכולה להביא לסוכרת, סרטן, מחלות לב ואפילו דמנציה.
ילדים, מבוגרים, נשים הרות וקשישים – כולם צריכים להקפיד על בריאות הפה. חשוב לזכור שרפואת השיניים מציעה כיום פתרונות טובים ונוחים – לכל מי שפוחדים להגיע לטיפול. שווה אם כן, לקרוא את הדברים, להפנים, להתגבר על הפחד למען בריאות ואיכות חיים טובה יותר ולבוא להיבדק במרפאה. אנשי הצוות שלנו יטפלו בכם ברגישות ובכבוד.
ד"ר אדר מן הוא רופא שיניים במרפאת כללית סמייל במודיעין ובמחלקת בקרה רפואית בכללית סמייל